Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς.
Nωρίτερα σήμερα, ανακοινώθηκε στην ολομέλεια η επιστολή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, με την οποία τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Μάριος Σαλμάς.
Ο Μάριος Σαλμάς μετά την παρουσία του στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έμεινε λιγότερο από 5 λεπτά και η οποία αποφάσισε τη διαγραφή του από το κόμμα, όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προχώρησε σε δήλωση.
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Η ανακοίνωση του κυβερνώντος κομμματος αναφέρει τα εξής: «Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο κ. Μάριος Σαλμάς».
Η δήλωση Σαλμά μετά τη διαγραφή
«Αν με διαγράφει ο κύριος Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια. Αν με διαγράφει επειδή αντιτάχθηκα στην γουοκ ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια. Αν με διαγράφει γιατί παρουσία του διαφώνησα για τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών. Αν με διαγράφει γιατί του του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια. Αν με διαγράφει για του επισήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς , τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν όμως ως πρόφαση για την διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του αλλά και στην βουλή θεσμικά ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μια εταιρεία, χωρίς συναγωνισμό και στην ελάχιστη τιμή, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν συνιστά λόγος διαγραφής».
Σε ερώτηση αν σκοπεύει να παραδώσει την έδρα απάντησε:
«Νομίζετε πως πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;».