Ανοιχτή πρόσκληση στον Αλέξη Τσίπρα να επιστρέψει στην πολιτική με νέο κόμμα απηύθυνε ο Στέφανος Κασσελάκης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega. «Τον παροτρύνω να κατέβει. Είναι υγιές να κρίνεσαι, όχι να κρύβεσαι. Πρέπει να εξηγήσει τη στάση του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το αν η επανεμφάνιση Τσίπρα θα επηρεάσει τα ποσοστά του Κινήματος Δημοκρατίας, ο Κασσελάκης εμφανίστηκε αδιάφορος: «Δεν με νοιάζει καθόλου. Ας κάνει κόμμα». Υποστήριξε ότι η νέα του πολιτική κίνηση, «σε μόλις 7 μήνες έχει παρουσία σε όλη τη χώρα και στο Ευρωκοινοβούλιο», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα κοινοβουλευτικό κόμμα με το οποίο θα μπορούσε να συνεργαστεί.
Διαχωρισμός Μάτι – Τέμπη και επίθεση στη Δικαιοσύνη
Αναφερόμενος στη συμπλήρωση 7 ετών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σημείωσε ότι η σκέψη του είναι στους συγγενείς των θυμάτων και στους εγκαυματίες, όμως έσπευσε να διαχωρίσει την τραγωδία του Ματιού από αυτή των Τεμπών.
«Το Μάτι ήταν φυσική καταστροφή με ευθύνες. Τα Τέμπη είναι πολιτικό και ποινικό έγκλημα. Είναι άλλο πράγμα. Δεν έχει καμία σχέση. Είναι απόφαση, είναι συγκάλυψη», τόνισε. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσπιστία του απέναντι στο δικαστικό σύστημα, δηλώνοντας: «Εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη έχει μόνο όποιος δεν την έχει αντιμετωπίσει».
Με ιδιαίτερα φορτισμένο τόνο, ανέφερε:
«Ποια εμπιστοσύνη; Στη χώρα του Predator, της συγκάλυψης στα Τέμπη, των συμβούλων τύπου V+O; Στη χώρα του μαύρου πολιτικού χρήματος;». Κατά τον ίδιο, «η Δικαιοσύνη χρειάζεται ριζική μεταρρύθμιση. Είναι πυλώνας της Δημοκρατίας και δεν είναι σήμερα αξιόπιστη στο 100%».
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η αντιπολίτευση φοβάται τον Μητσοτάκη»
Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο Κασσελάκης κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι περιορίζεται σε καταγγελίες περί εγκληματικής οργάνωσης, χωρίς να αγγίζει την πολιτική κορυφή: «Δεν βάζουν στο κάδρο τον Μητσοτάκη. Φοβούνται να κάνουν τα αυτονόητα».
Κατήγγειλε ότι ο Πρωθυπουργός εμποδίζει την απονομή Δικαιοσύνης, τόσο στην περίπτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και σε αυτή των Τεμπών:
«Σφετερίζεται την εξουσία. Δεν έχει αναστολές. Πιστεύετε ότι θα διστάσει;».
Και κατέληξε με αιχμές για τη γενικευμένη ατιμωρησία:
«Μιλάνε για χρόνιες παθογένειες. Ποιος είναι αυτός ο κρατικός μηχανισμός; Πού τελειώνει αυτό το βαθύ κράτος; Ποιος το ελέγχει;».
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας επανέφερε στην πολιτική ατζέντα ζητήματα συγκάλυψης ευθυνών, αδράνειας της αντιπολίτευσης και κρίσης θεσμών, επιχειρώντας να εμφανιστεί ως η μόνη εναλλακτική φωνή απέναντι στο υφιστάμενο πολιτικό σύστημα.