Μπορεί ο πρωθυπουργός να μην ανακοίνωσε κάτι τέτοιο, όμως η δραματοποίηση της κατάστασης οδηγεί επαγωγικά σε αναπροσαρμογή των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ.
Ο κ. Μητσοτάκης φρόντισε μεν να ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνει το νερό σε δημόσιο έλεγχο απέφυγε όμως να πει οτιδήποτε για το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής των τιμολογίων ή για την επιβολή point system στην κατανάλωση.
Οι επενδύσεις και τα έργα που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός απαιτούν χρήματα και μαντέψτε από πού θα βρεθούν αυτά τα ποσά…
Κρατήστε δύο σημεία από την παρουσίαση του Κυριάκου Μητσοτάκη:
- Βιώσιμες εταιρείες ύδρευσης, άρδευσης και αποχέτευσης, με στόχο αποδεκτό κόστος για όλες τις χρήσεις
- Κατεπείγουσες πρωτοβουλίες τους επόμενους έξι μήνες, σε συνδυασμό με εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών.
Εσείς τι συμπέρασμα βγάζετε από τα παραπάνω;
Άρωμα αυξήσεων λόγω ανομβρίας!
Δεν χρειάζεται να είσαι οικονομολόγος για να το καταλάβεις.
Ήδη πάντως με περσινή ΚΥΑ, βάσει των γενικών αρχών, προβλέπονται κλιμακωτές χρεώσεις ανάλογα με την περιοχή και την κατανάλωση, ενώ τα τιμολόγια θα καθορίζονται με κριτήρια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υδρογεωλογικά ανά 5ετία.
Υπενθυμίζεται ότι με κοινή υπουργική απόφαση του 2024 έχει μπει το νερό στο αυλάκι για αυξήσεις και στο διάστημα αυτό θα μπορούν να αναπροσαρμόζονται τιμαριθμικά ανά έτος, ενώ προβλέπεται και η δυνατότητα πρόσθετων αυξήσεων μέσω έκτακτων αναθεωρήσεων των τιμών εντός της 5ετίας εφόσον υφίστανται συγκεκριμένες προϋποθέσεις καθώς και η θέσπιση του …εποχικού τιμολογίου.
Είπατε κάτι;
Διαβάστε ακόμα: Συναγερμός για τη λειψυδρία στην Αθήνα – Αποθέματα νερού για 4 χρόνια – Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΥΔΑΠ