Σχολιάζοντας τις εκλογές του Σαββατοκύριακου για την ανάδειξη συνέδρων στον ΣΥΡΙΖΑ, το μέλος της ΚΕ Γιώργος Βασιλειάδης, έκανε λόγο για καθαρότατη επικράτηση της πλειοψηφίας.
Μιλώντας στο MEGA, το μέλος της ΚΕ είπε πως «η πλειοψηφία είναι αυτή η οποία θέλει να επανέλθει στο κόμμα η σοβαρότητα, η κανονικότητα. Η πλειοψηφία της ΚΕ και όπως φαίνεται και από τα αποτελέσματα εχθές, και της βάσης του κόμματος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «έγινε μια πολύ καλή διαδικασία μολονότι αυτοί που φωνάζουν και λένε διάφορα και καταγγέλλουν, αυτοί προκάλεσαν τα περισσότερα προβλήματα».
«Άψογη διαδικασία»
«Έγινε μια άψογη διαδικασία με αρκετά καλή συμμετοχή και πιστεύω ότι θα πάμε σε ένα Συνέδριο κρίσιμο από την πλευρά των αποφάσεων. Δυστυχώς η πλευρά του κ. Κασσελάκη έχει ένα πρόβλημα με τα νούμερα αλλά δεν πειράζει, κοντός ψαλμός αλληλούια. Εγώ μένω στο ότι έγινε μια άψογη διαδικασία με μεγάλη συμμετοχή».
Υποστήριξε ότι στο επικείμενο συνέδριο αναμένεται να συμμετέχουν πάνω από 3.500 σύνεδροι.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από το πρόβλημα ηγεσίας που έχει και είναι σοβαρό, έχει και πολιτικό πρόβλημα. Πρέπει να πάρει αποφάσεις προς τα πού θέλει να πάει για να δούμε αν είμαστε σχετικοί με την κοινωνία πια ή όχι. Αυτή η συζήτηση δυστυχώς, και προσυνεδριακά, δεν έγινε. Αυτή είναι η κρίσιμη συζήτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ», επισήμανε.
«Κόμμα business friendly ή society friendly»
Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως το καταστατικό έχει τηρηθεί απόλυτα και μέχρι κεραίας, ο κ. Κασσελάκης δεν σεβάστηκε ποτέ το καταστατικό.
«Το θέμα είναι ότι πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε ένα κόμμα business friendly ή society friendly. Ανάμεσα στα δύο νομίζω ότι αν θέλουμε να εξακολουθούμε να λέμε ότι είμαστε ένα κόμμα της Αριστεράς, της προοδευτικής παράταξης, θέλουμε ένα κόμμα society friendly», υπογράμμισε.
Τέλος ο κ. Βασιλειάδης τόνισε πως «όλες οι πλευρές θα πρέπει να δείξουν ότι σέβονται τις διαδικασίες. Η πλευρά της μειοψηφίας έχει μια αλλεργία στις διαδικασίες. Ένα κόμμα για να λειτουργήσει και να είναι σοβαρό έχει μια συγκεκριμένη δημοκρατική λειτουργία. Ο κ. Κασσελάκης δεν την αποδέχτηκε ποτέ και φτιάχνει μια εικονική πραγματικότητα».